Forgot Password
  . Biru Hijau Merah
RSS Version Bantuan W3C Disability User . Versi Mobile
Peta Laman
Emel Rasmi ICUJPM

MAKLUMAT KAMI
  Perutusan PKN
  Profail Jabatan
  Piagam Pelanggan
  Carta Organisasi
  Direktori Pegawai
  Pertukaran Pegawai

SEKSYEN
  Pengurusan & Kewangan
  Khas
  Pemantauan & Penilaian
  Teknologi Maklumat
  Pengurusan Sosial

SUMBER DATA
  Penerbitan
  Arahan/ Pekeliling
  Ahli Parlimen Terengganu
  Tender/Sebutharga
  Arkib Berita/Galeri
  Keratan Akhbar

Audio/Video
Video/Audio
INFO PELAWAT
 
Kemaskini pada :

21-10-2018


HTML hit counter - Quick-counter.net

Bil.Pengunjung :

AKTIVITI 2017

MESYUARAT JAWATANKUASA FOCUS GROUP PEMBASMIAN KEMISKINAN NEGERI TERENGGANU BILANGAN 6 TAHUN 2017

Kuala Terengganu, Khamis, 21 Disember 2017 - Mesyuarat Jawatankuasa Focus Group Pembasmian Kemiskinan Negeri Terengganu Bilangan 6 Tahun 2017 telah diadakan di Bilik Gerakan Negeri, Wisma Darul Iman, Kuala Terengganu. Mesyuarat ini dipengerusikan oleh YB Dato’ Haji Wan Nawawi bin Wan Ismail selaku Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu dan dihadiri oleh Ketua-Ketua Jabatan Persekutuan dan Negeri serta Badan-Badan Berkanun yang berkaitan dengan kemiskinan di Negeri Terengganu.

Jabatan Pendaftaran Negara Negeri Terengganu telah membentangkan Kertas Taklimat Program Outreach dan Mobile Ehsan, manakalan Kertas Makluman Bantuan Yang Disediakan Oleh Agensi Bagi Tahun 2017 Bagi Negeri Terengganu dibentangkan oleh KETENGAH. Sebagai agenda tetap, PPPNT telah membentangkan Laporan Prestasi Bank Data Kemiskinan Nasional (eKasih) Negeri Terengganu berdasarkan data yang dijana sehingga 18 Disember 2017.  

Mesyuarat juga merakamkan ucapan terima kasih kepada YBhg. Dato’ Haji Mohd Yasim bin Awang, Pegawai Daerah Kuala Terengganu yang akan bersara wajib mulai 31 Disember 2017 dan Tuan Haji Mohd Zulkifli bin Abu Bakar, Datuk Bandar Kuala Terengganu yang akan tamat tempoh kontrak beliau pada 31 Disember 2017 atas khidmat bakti dan sumbangan kedua-dua pegawai ini sepanjang menjadi Ahli Mesyuarat FG Negeri Terengganu.


Sumber: Seksyen Pengurusan Sosial dan Pembasmian Kemiskinan

Tarikh Kemaskini: 31 Disember 2017